Argankräm för behandling av håret

"Sweet Skin" argankräm har en särskild komposition som gör den alldeles utmärkt för en hårinpackning. Den innehåller det allra bästa som finns i varje del av blandningen, nämligen från arganoljan, palmoljan och kaktusoljan. Dessa tillför alla håret vitala ämnen som E-vitamin och essentiella fettsyror, för att bara nämna ett par stycken. Du använder krämen på hela håret, allt från hårbottnen och ut till spetsarna, glöm inte bort en millimeter av det. Genom att packa in håret med argankräm kommer du snabbt att se hur håret blir starkt och glansigt, ett vackert hår som inte har några brutna hårstrån eller kluvna hårtoppar.

För ett starkt och snyggt hår gäller det att ta hand om det hela tiden, regelbunden  behandling och vård. Det räcker inte med att tvätta ur smutsen med ett schampo, du måste behandla det och vårda det ner på djupet. Ibland liknas håret vid ett fordon, så länge det finns bränsle kan man åka vidare vart man vill. Håret behöver fettsyror, vitaminer och mineraler, annars kan det inte växa och vara sunt. En del av dessa ämnen kan kroppen producera av sig självt, men de flesta behöver man tillföra utifrån. Du kan hjälpa din kropp och ditt hår genom att lägga ner lite tid och möda på det. Resultatet kommer inte att dröja utan håret kommer att bli både friskare och snyggare, samt mycket starkt och tåligt.

"Sweet Skin" argankräm är lite annorlunda än de vanliga hårinpackningarna, också den gröna leran, eftersom den har en unik komposition. Den har ett överflöd på all den näring som det är så viktigt att tillföra huden och håret. Om du regelbundet använder denna hårinpackning kommer du snart att se hur mjukt håret blir och naturligt glansigt.

Hur du använder Sweet Skin" argankräm för att göra en hårinpackning

Denna guide är fokuserad på Cosmos Co:s "Sweet Skin" argankräm, det naturliga alternativet. Innan du sätter igång kan det vara bra att tvätta ur håret, rent och fuktigt hår reagerar mycket bättre på inpackningen.

  1. Ta lite kräm i ena handen och gnid handflatorna mot varandra. Detta kommer att värma upp krämen så den fungerar ännu bättre.
  2. Lägg ett tunt lager med kräm i håret, dte kommer att bli vitt och du måste se till att täcka det överallt.
  3. Låt krämen sitta kvar i minst 15 minuter, men gärna under en natt.
  4. Använd ditt vanliga schampo och balsam för att få bort krämen. Efteråt kommer håret att upplevas lite fett, men det är helt naturligt!
  5. Det räcker med att tvätta håret en gång, torka det sedan som du vanligtvis gör.
  6. Om du brukar föna håret kommer du att märka hur det är lättare att hantera och också mycket starkare.
  7. Nu är behandlingen färdig, du kan gärna göra om den ett par gånger i veckan. Allt beror på vilken typ av hår du har.

Det finns ingenting i krämen som kan skada håret, så tro inte att du kan vårda håret allt för mycket. Motsatsen, däremot, är något du ska undvika- att inte vårda  håret tillräckligt.

Vid kombinerad hår- och hudvård: börja med håret så du kan ta den argankräm som blir över där och använda den för huden. Det är inte alltid så lätt att dosera exakt när det kommer till  håret.