Använd arganolja mot hudbristningar

Hudbristningar är något som verkligen kan förebyggas med hjälp av arganolja, men det är även möjligt att minska hur mycket som syns. Grunden till detta är de essentiella fettsyror som finns i arganolja. Många kvinnor har besvär med bristningar i samband med graviditeter och förlossning när huden töjs ut allt för fort. Det samma kan ske med kroppsbyggare, och de mest utsatta områdena inkluderar låren, magen och armarna.

 När de väl uppstått finns det inte något man kan göra för att bota hudbristningar. Men med hjälp av arganolja kan man dölja dem, och samtidigt så kommer huden att vårdas till hälsa. Den blir frisk och sund, läs gärna mer om detta här. Därmed kan man förhindra att hudbristningarna uppstår, huden kommer att bli elastisk och i god balans. Redan innan man börjar  bli större, under den mittersta delen av graviditeten, är det bäst att börja smörja in sig med arganoljan. För att verkligen vara på den säkra sidan är det bäst att fortsätta även efter födseln, och ytterligare ett par veckor därefter.

Bland det bästa man kan göra för att behålla en elastisk hud är genom att smörja in sig varje dag med arganolja. Det räcker med att koncentrera sig på de mest drabbade ställena. Naturligtvis kan man aldrig garantera att dessa bristningar inte uppstår, men enligt forskarna så kommer risken att minskas rejält om man smörjer in sig regelbundet med oljan. Skulle de trots allt komma så blir de inte lika synliga när huden är balanserad och elastisk.

För bästa effekt bör man applicera oljan dagligen. Om man ska börja med hård träning, eller är gravid, så är det bäst att börja med behandlingen redan innan huden börjar sträckas. Gärna några veckor i föräg så huden blir elastisk och bättre förberedd på det som kommer att ske. En sund hud kan stå emot sträckningarna och trycket, och inte brista.

Har man redan hudbristningar så försvinner de inte bara för att man använder arganoljan. Det enda sättet att bli av med dem är genom att operera bort dem. Men vanligtvis så hjälper oljan till att gömma dem, de syns inte lika mycket. Det allra bästa är alltså att göra vad man kan för att de inte ska uppkomma över huvudtaget.

Ta hand om dina hudbristningar med arganolja genom att göra detta

Beskrivningen här nedan är för Cosmos Co:s arganolja, den får du i behändigt flaskformat med tryckpump. Du anpassar lätt mängden olja efter hur mycket hud du ska smörja in, och det samma gäller för hur lång tid själva behandlingen tar. Vanligtvis så räcker det med mindre än 10 minuter för att behandla huden tillräckligt.

  1. Du kan trycka ut arganoljan direkt på huden eller så tar du lite i ena handen. Det behövs inte mycket olja, utan gnid händerna tillsammans för att sprida ut oljan i ett tunt lager.
  1. Därefter gäller det att massera huden, speciellt de områden som redan har bristningar samt där man vill se till att de inte uppstår. Massera i mjuka cirklar, stora och lugna, och se till att oljan inte samlas på ett ställe utan sprids ut i ett tunt lager lite överallt.
  1. Ta dig tid att massera in oljan och verkligen låta den tränga in. Den behöver inte sköljas bort utan den ska lämnas där så att huden kan suga åt sig all näring och bli sund och elastisk. För att bidra till denna process bör man hålla huden torr de närmaste timmarna efter en behandling.
  2. Detta är den grundläggande behandlingen som gärna kan göras ett par gånger varje dag. Många föredrar att massera in arganoljan på morgonen för att sedan upprepa det på kvällen. För att dölja de bristningar som redan finns bör man inkludera området runt omkring för bästa resultat, alltså inte bara där man kan se dem.

Cosmos Co:s fina jungfru arganolja är 100% ren och är en naturligt olja som kommer från Marocko. Tack vare att den är ren och av god kvalitet är den bra för alla sorters hudtyper och inte alls skadlig.