Arganolja mot mjäll

Det finns flera olika anledningar till att man får mjäll, här nedan är en lista på de allra vanligaste.

  • Hårbottnen är torr.
  • Håret tvättas inte tillräckligt ofta.
  • Du har någon form av hudsjukdom, som till exempel psoriasis.
  • Du har inte det rätta schampot eller balsamet.
  • Det sitter rester av schampo eller balsam kvar i håret.
  • Du har svängningar i humöret eller är i en stressad period i livet.  

Tack vare att män har mer testosteron i kroppen så har de en större chans att få mjäll. Men det är också ganska vanligt bland kvinnor och drabbar männniskor i alla samhällslager. Som tur är så kan man göra en del saker för att mjäll inte ska bildas. Till att börja med är det viktigt att tvätta håret noggrant på en regelbunden basis och se till att allt schampo och andra medel man sätter i håret blir ordentligt ursköljda, och framför allt att hårbotten är fri från produkter.

Ett mycket bra medel mot mjäll är arganolja. Vanligtvis så försvinner problemet helt och hållet, eller så ser man en ordentlig minskning, ganska snart efter att man börjar med arganolja för hårbottnen. Ibland kan man uppleva en lugnande känsla, vilket kan bero på olika saker. Ibland har man skapat en obalans i hårbottnen på grund av felaktiga produkter, stress och andra faktorer. Tack vare arganoljan med sina essentiella fettsyror kommer detta att förebygga att mjäll bildas, det friskar också upp och tar hand om hårbottnen och hjälper den att hålla en bra balans. I vissa situationer kan mjäll leda till svamp eller torr hårbotten, och då kan arganoljan vara ett bra och effektivt medel för att eliminera mjällen.

Det är viktigt att inte överdriva dosen på arganolja i hårbottnen. Det allra bästa är att följa instruktionerna noggrant och därmed få en snabb effekt av oljan, du kommer att kunna utnyttja varje droppe maximalt. Samtidigt kan du vårda ditt hår, något som du kan läsa om här.

Förebygga och bota mjäll med hjälp av ren arganolja

Dessa instruktioner är baserade på Cosmos Co:s arganolja, som finns i en behändig flaska där man kan pumpa ut oljan. Det räcker med 1 eller 2 teskeder av oljan, och då bara för att vårda sin hårbotten. Själva inpackningen bör sitta i mellan 2-5 minuter, långt hår tar lite längre tid än kort.

  1. Sätt några droppar arganolja på din handled. Det räcker med att doppa fingrarna i denna olja för att ha ett tunt lager.
  2. Därefter masserar du sakta och lugnt in arganoljan i din hårbotten. Det är viktigt att den läggs på jämnt och inte allt för tjockt.
  3. Arganoljan kan med fördel sitta kvar i ett par timmar. En bra ide’ är att massera in den på kvällen och sedan sova på det hela.
  4. Detta är den enkla behandlingen med arganolja! Man kan göra det två gånger om dagen, allt beroende på hur mycket mjäll man har och hur hårbottnen känns.

Det  hjälper inte att ha på för mycket olja för hårbottnen kan inte suga upp det hela ända. Faktum är att mängden inte är relaterad till vilken effekt man får. Tvärtemot, med för mycket olja kommer hårbottnen att bli fet och oljig, och det kommer inte att kännas skönt.

Denna rena jungfru-arganolja är helt naturligt och skadar inte varken hud eller hår på något sätt. Genom att använda den rena och fina marockanska jungfru-arganoljan från Cosmos Co kommer du vara garanterad en naturlig och genuin produkt.