Arganolja fungerar bra mot insektsbett - även myggbett

Man har funnit att arganolja fungerar mycket bra mot myggbett och även andra insektsbett. Genom att rengöra bettet med arganolja kommer man att uppleva att svedan minskar och att det läker snabbare. Det lindrar både smärta och klåda snabbt och gör så att själva betten läker på kortare tid. Det vanliga tillvägagångssättet med myggbett i Europa är att myggorna lägger sin saliv runt området innan de sticker till och suger upp blodet. Det finns en del arter som biter ett hål i huden vilket är det värsta, det skadar huden mer och de flesta upplever dessa bett som de jobbigaste. När myggens spott når huden så bildas det en reaktion som gör att man känner att det kliar eller svider.

Det är här som arganoljan kan hjälpa till eftersom den går in i huden och neutraliserar det saliv som myggan sprutat in, samtidigt som den sätter igång processen med att läka det lilla såret. På detta sätt så stängs såret snabbare igen och därmed så läker det även på kortare tid. Det tar inte mer än en eller ett par dagar förrän det inte svider så mycket. Det samma gäller för andra bett eller stick av insekter. Arganoljan kombinerar rengöring, neutralisering av olika gifter som finns i saliven och främjar även ett snabbt avtagande av klåda och sveda. Denna olja reagerar snabbt och kan verkligen vara till stor hjälp vid olika stick och bett, det är ett mycket bra botemedel för alla åldrar och även olika sorters hud.

Gör så här för att använda arganolja mot insektsbett

Det hela är baserat på den fina arganoljan från Cosmo Co, den kommer i en bra pumpflaska som är lätt att använda. Man kan inte ge en exakt dosering med insektsbett, men vanligtvis brukar det inte behövas mer än en eller ett par droppar.

  1. Ta lite arganolja i handen eller lägg den direkt på det utsatta hudområdet. Det får inte vara för mycket, ett tunt lager räcker. Istället för att lägga på ett tjockt lager med olja är det bättre att upprepa behandlingen ett antal gånger varje dag. Sprid ut oljan över hela det område där bettet eller sticket sitter.
  2. Oljan ska sedan försiktigt masseras in i huden, det är viktigt att den ligger tunt och sprids ut ordentligt.
  3. Innan du rör vid huden så bör oljan få torka en 5-10 minuter, det samma gäller om man vill ta på sig kläder eller dylikt.
  4. Oljan ska inte tvättas av, utan låt den gå in i huden riktigt ordentligt!
  5. Nu är det klart! Upprepa gärna det hela mer än en gång om dagen, det kommer att ge ännu mer lindring.
  6. Kom ihåg att inte lägga ett för tjockt lager, huden klarar inte av att ta upp så mycket. Det är mycket bättre att smörja in sig flera gånger, men alltid med ett tunt lager med olja.

För att vara helt säker på att få den rena jungfru-arganoljan, den som är allra bäst, ska du se till att välja Cosmos Co:s 100% fina olja.