Nyttan av arganolja för oren hy, samt akne och finnar

Det är inte bara ungdomar som lider av oren hy, även många vuxna sliter med pormaskar, finnar och akne. Problemet har sin rot i att olika typer av gifter och orenheter samlas inne i hudens porer. Porerna krymper därefter vilket gör att fett och annat inte kan komma ut utan fastnar därinne. Detta är början på en finne.

En lösning på detta är att hjälpa huden att själv göra sig av med orenheter, det kan vara fetter eller slaggprodukter, allt sådant som inte hör hemma där. Det är här arganoljan kommer in i bilden. Den gör så att porerna vidgar sig, vilket gör det enklare för huden att få ut orenheterna. En daglig rutin med arganolja har hjälpt många att helt och hållet komma till rätta med problemet.

Arganolja ger näring åt huden, på ett helt naturligt sätt, och har en lugnande effekt. Läs mer om detta under fliken hudvård. Huden blir mjuk och vacker, och kan verkligen andas. Detta gör den smidig och hindrar orenheter och andra problem att bildas. Istället mår huden bra, vilket syns utanpå.

Naturligtvis är det bäst att uppsöka en läkare om aknen är svår, det kan vara något som bör behandlas med mediciner eller på annat sätt.

Hur man kommer till rätta med oren hy, akne och finnar

Dessa instruktioner är för Cosmos Co:s arganolja, som är absolut ren och är gjord av fin jungfru arganolja. Detta är en naturlig produkt som kommer från Marocko, helt genuin och välgörande. Den finns tillgänglig i en flaska som har tryckpump, vilket gör den mycket lätt att använda. För ansiktsbehandling och vård av huden räcker det med cirka 1-2 teskedar med olja. Snabbt går det också, vilket är en klar fördel. Beroende på hur stor del av ansiktet man vill behandla så tar det inte mycket mer än ett par minuter, ibland upp till fem minuter.

  1. Det första man måste göra är att rengöra ansiktet, så att oljan fungerar riktigt djupt ner. Många har funnit att detta steg gör stor skillnad. Genom att tvätta av huden med varmt vatten så kommer oljan att absorberas på ett mer effektivt sätt.
  2. Sedan tar man lite arganolja i händerna och sprider ut den över handflatorna. Detta gör det lättare att få ut oljan i ett jämnt lager.
  3. Nu är det dags att börja massera ansikte. Lugna, cirklande rörelser så att arganoljan verkligen går in i huden, det här är inte som en ansiktsmask som måste tvättas av efteråt. Oljan stannar i huden och fortsätter sin verkan i flera timmar, det är detta som gör att huden blir så mjuk och ren. Det behövs inte så mycket olja utan ett tunt lager är helt tillräckligt för en djupverkande effekt.
  4. Svårare är det inte! Denna behandling kan med fördel upprepas mer än en gång varje dag. Faktum är att genom att massera in arganoljan i ansiktet varannan timme så kommer man att uppnå det allra bästa resultatet.

Det behövs inte så mycket olja eftersom huden bara kan suga åt sig begränsade mängder i taget, tunt lager är helt perfekt.