Använd arganolja på brännskador eller solbränna

De allra flesta har upplevt en brännskada, antingen medan man lagar mat eller genom att vistas för länge ute i solen. Det kan verkligen göra ont och svider riktigt rejält. En del använder aloe vera för att lindra besvären, men det finns något som är ännu mer effektivt mot smärtor och sveda. Arganoljan lindrar 3 gånger bättre, det är ganska stor skillnad. Den är mycket bra att använda på bränd hud, för att lindra och vårda. Det är enkelt och tar inte alls lång tid, bara någon minut.

Brännskador kan uppstå till exempel när huden kommer i närheten av en mycket het spis eller när den får för mycket sol. Dessa skador kan delas in i olika nivåer eller grader, allt beroende på hur skadad huden är. Det finns grad 1, 2 och 3 när det kommer till brännskador, vilket visar hur pass svår skadan är och även hur stor del av huden och dess vävnad som har påverkats av skadan.

Det minsta numret, 1:a gradens skador, innebär att skadorna mest ligger på ytan medan 3:e gradens brännskador kan vara både allvarliga och farliga. Vid dessa tillfällen kan huden bli svart eller röd, kanske också vit, och inte visa några tecken på att vara vid liv. Med en ordentlig solbränna brukar man vanligtvis få första eller kanske upp till 2:a gradens skador, det vanligaste är att huden blir full av blåsor.

Arganoljan innehåller olika ämnen som kan hjälpa huden att läka maximalt när man har bränt sig eller blivit utsatt för solbränna. Det allra första man bör göra är att kyla ner huden, det bästa är att använda kallt vatten, men samtidigt ska man vara försiktig att bara gå ner till 15 grader eftersom man annars kan få ytterligare komplikationer med köldskador.

När man väl har stoppat den brännande skadan och inte längre har lika ont kan man börja smörja in ett tunt lager med arganolja. De ämnen som finns i oljan kommer att sätta igång hela processen med läkning av huden och den kommer att bli återställd. Samtidigt så lindrar den smärta, precis som aloe veran gör.

Mindre brännsår kan man behandla ett par gånger om dagen, om man känner att det behövs även oftare, vilket kommer att bidra till att läkningen inte tar mer än ett par dagar. Har man fått 2:a gradens skador kan det ta lite längre tid, så det är vanligtvis bäst att visa huden för en läkare.

Ta hand om din solbränna och andra brännskador med arganolja

Dessa instruktioner är för Cosmos Co:s arganolja som finns i en behändig tryckpumpsflaska. Det räcker med 1-3 droppar arganolja för att ta hand om solbränna eller andra brännskador, naturligtvis kan det variera beroende på hur stort område som bränts eller skållats. Det tar inte mer än ett par minuter att behandla huden, återigen beroende på hur stor skadan är.

  1. Lägg några droppar med arganolja direkt på huden som behöver läkas eller lindras.
  2. Massera ut oljan till ett tunt skikt. Brännskadad hud är ofta känslig så använd dina fingertoppar. För att oljan verkligen ska tränga in i huden kan det behövas mellan 5 och 10 minuter. Ta inte bort oljan och tillsätt inte heller vatten på huden.
  3. Det var allt som behövdes för en behandling! Upprepa gärna proceduren under några dagar för att få bästa resulatet.

Välja alltid en äkta naturlig produkt, Cosmos Co:s genuina, rena 100% jungfru-arganolja från Marocko.