Arganolja för rengöring av ansiktet

De gamla metoderna för att rengöra ansiktet har återigen börjat tas i bruk, och på många håll har man bara fortsatt utan stopp. Olja används idag för både hud-och hårvård, en mycket gammal trend som fortfarande fungerar bra och är mycket effektiv. Faktum är att skönhetsvård med olja har funnits i flera tusen år, nu senast var det populärt i Japan för drygt femtio år sedan. Dagens hudvård är mycket lik dessa gamla beprövade metoder, samtidigt som man förfinat dem ytterligare.

Det gäller att använda en olja som har de ämnen och egenskaper som behövs för att kunna gå djupt ner i huden och ansiktet för att göra riktigt rent. Detta är något man bör göra varje dag, både på morgonen och kvällen. Ibland kan det räcka med en gång om dagen, allt beroende på hur ens hud är, men de flesta föredrar två gånger. Det tar inte många minuter att göra klart det hela men ger stora resultat. Huden blir både ren och elastisk, och rejält smidig, såvida man följer instruktionerna på rätt sätt.

Det var vanligt att använda vegetabiliska oljor i ansiktsvården tidigare, olivoljan har alltid varit ett populärt val. En orsak är att den innehåller ett stort antal antioxidanter, vitamin E samt även de så viktiga essentiella fettsyrorna. Men arganoljan innehåller som bekant 3 gånger så mycket av dessa ämnen, och är därför mycket mer effektiv än olivolja. Detta innebär också att arganolja är den olja som är allra bäst för rengöring av ansikte, en som går ner på djupet och har en långsiktig verkan. Den gör inte bara rent utan den tar också hand om ansiktet och vårdar det på samma gång. Man kan därför kalla den för en 2-i-1 produkt, med både rengöring och vård av den så känsliga ansiktshuden.

Om man smörjer in ansiktet med lite arganolja, eller kanske kaktusolja, efter en grundlig ansiktstvätt så upplever de flesta att huden blir riktigt mjuk och skön. Huden får näring och man får en hud lika len som en baby. Det kommer snabbt att synas att huden mår bra och har allt den behöver för att vara sund.

Hur använder du arganoljan för rengöring och ansiktstvätt?

Instruktionerna är för Cosmos Co:s arganolja i den lätthanterliga tryckpumpsflaskan, som är bra för en korrekt dosering. Det är inte lätt att ge exakta mått, men det är viktigt att använda tillräckligt med arganolja för ansiktsbehandlingen. Hela ansiktet ska smörjas in, så ta tillräckligt med olja för att kunna nå ner på djupet.

  1. Först trycker du ut en lagom dos i handen. Gnugga händerna försiktigt mot varandra så att oljan får en något högre temperatur. Den ska ligga jämnt i båda händerna.
  2. Massera nu oljan försiktigt med i cirklar. Det gäller att nå ut överallt och massera i runt 4 minuter, eventuellt lite kortare tid. Ibland kan man se att huden rodnar vilket är ett bevis på att den är ren.
  3. . Skölj av ansiktet med varmt vatten på en tvättlapp. Torka samtidigt försiktigt bort eventuellt överskott av arganoljan. Det kan vara bra att torka av ansiktet ett antal gånger, skölj av tvättlappen emellan för bästa resultat.
  4. Ansiktet är nu rent och fint! Det kan vara bra att rengöra det varje dag. De flesta finner att morgon och kväll är bäst men ibland kan det räcka med en gång om dagen.  Efter ansiktet har tvättats bör man smörja in med lite argan- eller kaktusolja, detta ger ett bra och hållbart resultat.

För att vara helt säker på att få den rena, fina jungfru-arganoljan som är en naturlig marockansk produkt så bör du använda Cosmos Co:s 100% olja.