Använd arganolja för att skrubba läparna samt som läppbalsam

Arganoljan har en dubbel funktion som gör den extra effektiv för hudvård. Dels fuktar den huden och gör den mjut,  men samtidigt så behandlas huden så den blir starkare och stramare. Därför kan man gärna använda arganolja som läppbalsam, det är effektivt och hälsosamt. Det är ett naturligt och sunt sätt att ge läpparna fukt, glans och göra att man känner sig frisk och fräsch.

De flesta läppbalsam som man kan köpa i olika butiker och stormarknader, också de som säljs i speciella kosmetikaffärer, måste vanligtvis sättas på ett stort antal gånger under dagens lopp. Läpparna torkar alltid ut mellan gångerna. Men med arganoljan så räcker det med att göra det en gång om dagen, den är så effektiv att detta räcker till skillnad från de flesta andra preparat. Resultatet kommer att bli mycket bra och du kommer att förvånas över hur väl denna olja fungerar. Ett bra tips är att lägga lite olja på läpparna i samband med ansiktstvättten, då man ändå har oljan framme och till hands. En total behandling för både ansikte och läppar.

Men arganolja är inte bara bra som ett naturligt balsam för läpparna, det är något av det bästa man kan använda för en läppskrubb. Detta gör man helt på egen hand, det är inte alls svårt att blanda ihop. Ta en liten mängd rörsocker, dessa har grövre korn och fungerar därför bäst. Tillsätt arganolja tills det hela har en lämplig konsistens, det är bäst att ta lite olja i taget för att inte överdosera. Sedan är det bara att skrubba och behandla läpparna med blandningen, gärna med en mjuk och försiktig massage.

Håll på i runt 1 minut med massagen och torka sedan bort massan med en fuktad tvättlapp eller handduk. Läpparna är nu mjuka, rena och snygga, förutom att vara friska och sunda. De kommer att hålla sig fuktiga och mjuka hela dagen. Du kan läsa mer om arganoljan och hur man gör en skrubb här nedan.

Hur du behandlar läpparna med arganolja

Dessa instruktioner är tänkta för Cosmos Co:s arganolja som finns i en behändig flaska med pump, redo för dosering. Det behövs väldigt lite, inte mycket mer än en halv droppe, av arganoljan. Detta räcker som ett effektivt läppbalsam för båda läpparna. Mycket mer behövs alltså inte, den är koncentrerad och ren.

  1. Tryck ut lite arganolja med pumpen på pekfingrets yttersta spets. Var försiktig så du inte får för mycket, det räcker med en liten mängd.
  2. Denna olja räcker nu för att massera läpparna. Ta det lugnt och gör det metodiskt.
  3. Håll på med massagen i cirka 1 minut.
  4. Nu är du färdig. Vill du sätta på dig läppstift är det bäst att vänta lite så att oljan kan tränga ner på djupet och riktigt behandla läpparna. Men efter en 5-7 minuter bordet det vara klart.

Med Cosmos Co:s 100 % rena jungfru-arganolja är du helt säker på att få en genuin och ren produkt. Dessa naturliga preparat kommer från Marocko.