Arganolja för att ta bort smink

Många av de produkter som finns för att ta bort smink innehåller olja, eftersom make-upen blir upplöst av just olja. Det är ett av de mest effektiva sätten att ta bort make-up.

Man kan använda i stort vilken olja som helst, matlagningsoljro som raps eller olivolja fungerar mycket bra för att ta bort smink. Men det är dock inte helt det samma vad man väljer eftersom det inte bara handlar om att lösa upp sminket utan minst lika mycket om hur huden kommer att vara efteråt,  när man tagit bort sin make-up.

På grund av att arganolja har denna förmåga att lösa upp olja så lämpar den sig mycket bra för att ta bort make-up, den är faktiskt en av de bästa oljor man kan använda för detta. För det är här som arganoljans fantastiska egenskaper fungerar som bäst. Den löser inte bara upp sminket och hjälper dig göra rent ditt ansikte. Det är klart att det är en av de bästa oljorna man kan använda för make-up borttagning som finns på marknaden. Men vad den också gör är att vårda hyn, detta är en komplett produkt, en 2-i-1 som först tar bort make-up, men sedan också vårdar din hud och lämnar den full av viktig fukt vilket gör den mjuk och len.

Det allra bästa resultatet får man om man tar sig tid att gnida in lite arganolja i huden efter sminkborttagningen. Då är huden ren och kommer att reagera väl på oljan genom att bli mjuk och slät. Resultatet kommer att bli en vacker hud som man kan vara stolt över.

Hur man använder arganolja för att ta bort make-up

Det är viktigt att följa instruktionerna som är baserade på att man använder Cosmos Co:s arganolja, den som finns i pumpflaska. Man kan aldrig ge exakta mått för hur stor mängd olja som ska användas eftersom detta beror på mängden smink som ska tas bort. Det viktiga är dock att man tar tillräckligt för att lösa upp make-upen.

  1. Till att börja med tar du lite olja i ena handen. Genom att gnugga handflatorna försiktigt tillsammans så kommer oljan att bli lagom varm. Den bör vara jämnt spridd i båda händerna.
  2. Massera in oljan överallt i ansiktet tills allt smink är löst upp. Detta kan ta ett par minuter, det är viktigt att komma åt överallt.
  3. Nu tar du en bomullstuss med några droppar arganolja på. Lägg bomullen på ögat och vänta på att den ska lösa upp allt smink som finns runt omkring och på ögat. Du behöver inte trycka eller gnugga. För att vara mer effektiv kan du massera oljan och lägga på bomullstussen om vartannat.
  4. Nu ska du skölja av ansiktet med varmt vatten på en tvättlapp. Använd denna till att försiktigt torka bort allt smink samt eventuella oljerester, från både ansiktet och ögonen. Det är bäst att skölja av tvättlappen regelbundet i ljummet vatten för att hålla den ren och för att kunna få bort mer smink.
  5. All make-up är nu borta och ansiktet är rent och fint. Detta är ett bra tillfälle för att lägga lite arganolja på ansiktet och smörja in den. Det kommer att ge huden det där lilla extra, en omtänksam vård och behandling.

Genom att välja Cosmos Co:s 100 % rena jungfru-arganolja så får du den allra bästa och renaste naturprodukten som finns, genuin arganolja från Marocko.