Arganolja för att vårda naglarna

Det finns få saker som är så perfekta för att ta hand om och vårda dina naglar som arganolja, och den kan användas på både fötterna och händerna. Det finns essentiella fettsyror, förutom viktiga vitaminer, i arganoljan som ger naglarna extra näring samt förebygger olika problem som kan uppstå. Naglarna får en balans, en helt naturlig sådan, och tack vare oljan så kommer de att bli snygga och jämna på kort tid.

Om du har sköra naglar, som lätt bryts eller som helt enkelt ser ojämna och fula ut, så kommer arganoljan att vara till stor  hjälp för dig. Du kommer att se skillnad efter bara ett par dagar av nagelvård, trots att det går snabbt att sköta dina naglar. Det ska inte vara stressigt med kroppsvård, utan det räcker med ett par minuter för att behandla naglarna.

För att det ska bli allra bäst och snyggast när du lägger på nagellack rekommenderas det alltid att ta hand om naglarna och vårda dem innan du sätter på det. Det går att använda oljan även med nagellacket på men då kommer det hela att ta bra mycket längre tid. Oljan ska ju kunna komma in i nageln för att behandla den och måste då ta sig igenom ett lager med nagellack.

Hur du tar hand om naglarna med arganolja

Denna guide är baserad på Cosmos Co:s arganolja, som finns tillgänglig i en bra flaska med pump. Det enda du behöver är ett par droppar av oljan, för både händernas och fötternas naglar.

Det tar inte mer än mellan 2-4 minuter att behandla alla naglarna, även om en del beror på vilket sätt du väljer. Vi rekommenderar två olika tillvägagångssätt. Du kan först gnida in händerna med arganolja eftersom naglarna då automatiskt får del av den helande effekten. Du kan göra på samma sätt som med fuktighetskrämer.

Här nedan finner du ett alternativt sätt att behandla naglarna med arganolja:

  1. Doppa en liten bomullstuss i oljan, den ska bli ljust gul och vara lagom fuktig.
  2. Gnugga bomullen försiktigt över naglarna, ungefär som när du  målar dem med nagellack. Håll dig till naglarnas naturliga riktning, den som de växer i.
  3. Ta inte bort oljan utan låt den sitta kvar i runt 3-10 minuter för att riktigt kunna behandla naglarna. Det allra bästa är om du inte tvättar händerna överhuvud taget den närmaste timmen utan låter oljan få göra sitt jobb.
  4. Det hela är klart! Du kan göra detta dagligen om du behöver, en del har mer bräckliga naglar än andra.

Det går också att lägga oljan direkt på naglarna, men då ska de helst  vara helt rena. Kemikalier eller nagellack är bäst att ta bort först. Du kommer snabbt att uppleva hur dina naglar känns starkare, de kommer också att bli snyggare efter kort tid. Vanligtvis tar det bara ett par dagar innan man ser hur de blir naturligt vackrare och starkare.

Cosmos Co:s naturliga, fina jungfru-arganolja är genuin och ren, den allra bästa oljan som kommer från Marocko.