Använd grön lera som ansiktsmask

Man kan göra en mycket effektiv ansiktsmask med marockansk fransk grön lera, en som verkligen gör rent och behandlar huden på allra bästa sätt. Leran har goda egenskaper som påverkar huden på ett positivt sätt, och som både känns och syns. Det kommer inte att ta lång tid, eller många behandlingar, förrän huden blir mjukare och friskare, förutom att rengöras riktigt ordentligt på djupet.

Den gröna leran fungerar bland annat genom att suga upp de olika föroreningar och gifter som huden utsätts för dagligen, likaså eventuellt överskott av talg. Detta gör att fet eller oren hud kommer att rensas upp och även förebyggas. Förutom att leran gör rent så ger den även viktiga mineraler och vitaminer till huden, så att kroppen själv kan förnya cellerna. Detta är det bästa sättet att starta en god cirkel. Den friskar upp och fuktar huden riktigt ordentligt, vilket leder till en ungdomlig hud som verkligen känns ung och fräsch. Detta är vad man kan förvänta sig av en naturlig produkt, en bra ansiktsmask.

Naturligtvis kan leran med fördel appliceras på andra delar av kroppen, du kommer att njuta av effekten även här. Många tycker om att byta ut tvålen mot grön lera när de tar sig ett fotbad, till exempel. Huden blir mjuk och smidig, samt förhindrar att förhårdnar bildas eller att hälarna spricker. Dessa är problem som de flesta sliter med. En annan fördel är att leran gör att du inte får svamp mellan tårna, något annat som är vanligt förekommande.

Så här gör du för att använda den gröna leran som ansiktsmask

Använd denna guide tillsammans med Cosmos Co:s French Green Clay (grön lera). För bästa resultat ska du vara uppmärksam på att aldrig använda metall för att blanda leran eller överhuvudtaget röra den med. Metall kan omintetgöra alla de goda egenskaperna som leran innehåller, vilket är orsaken till att du bara ska använda plast eller trä, eller porslin. Tänk på detta när du väljer skålar eller skedar, det är mycket viktigt.

  1. Hur mycket lera som behövs beror på storleken på ansiktet som ska behandlas, men en bra riktlinje är 2 matskedar som läggs eller hälls i en skål.
  2. Häll på vatten så det täcker leran, men det ska inte vara allt för mycket så den dränks.
  3. Använd en plastsked eller liknande för att röra runt i leran, gör det försiktigt. När den är flytande och klumpfri så är den färdig att användas.
  4. Lägg lera där du vill behandla kroppen, det räcker med ett tunt lager. Området runt läpparna och ögonen är känsligt och bör undvikas.
  5. Masken ska nu torka och verkligen kunna absorberas av huden, det tar en 15-2- minuter. Därefter ska du försiktigt tvätta bort oljan med lite varmt vatten. För allra bästa resultat är det bäst att avsluta behandlingen med arganolja, smörj in lite det rengjorda hudpartiet.
  6. Detta är allt som behövs! Denna behandling kan gärna upprepas flera gånger i veckan, men runt 1-3 gånger brukar vara tillräckligt.