Grön lera som hudvård

Detta gör den gröna leran med din hud

I guiden om grön lera i ansiktet så togs det även upp att leran kan användas till hela kroppen, som rygg, armar, mage, fötter och flera ställen. En mycket viktig egenskap som leran har är att den suger upp föroreningar och gifter. Detta leder till en stark och smidig hud, som också blir mjuk och fin. Grön lera passar bra för alla sorters hud, men man ska vara försiktig med sår eller inflammerade delar av kroppen. Det är bäst att inte låte leran komma i direkt kontakt med dessa områden.

Om du föredrar naturliga produkter för din hudvård, utan kemiska tillsatser eller konserveringsmedel, så är grön lera helt perfekt. Detta är ett naturligt preparat, direkt från naturen.

Du kan också använda leran för fotvård, som i ett fotbad till exempel. Många som har fotsvett eller fötter som luktar illa har upplevt en lindring med grön lera, efter bara några få behandlingar. Den kan också användas som tillsats i ett varmt bad, på detta sätt kommer huden att rengöras och få näring på samma gång. Detta är hudvård utan ansträngning, du kan bara ligga och ta det lugnt medan leran går in på djupet i din hud.

Redan på de gamla egypternas tid, för flera tusen år sedan, var grön lera en viktig skönhetsprodukt som användes flitigt. Den är lätt att framställa och använda, med en effekt som sträcker sig från hud-och hårvård till naturlig medicin, ett bra alternativ till de vanliga pillren.

Hur du använder grön lera för att behandla din hud

Denna guide är grundad på att du har skaffat French Green Clay (grön lera) från Cosmos Co. Något som inte kan poängteras nog är vikten av att leran absolut inte får komma i kontakt med metall. Både skålen och skeden, eller vad man än använder för att blanda det hela, måste var i plast, trä eller porslin. Annars kan lerans egenskaper bli förstörda och hela den goda effekten gå om intet.

  1. Först mäter du upp 2-4 matskedar lera, för kortare hår använd den lägre doseringen.
  2. Häll i lite vatten i taget tills det täcker leran, var försiktig så det inte blir för löst.
  3. Blanda leran med vattnet tills den blir flytande och utan några klumpar.
  4. Nu ska du försiktigt massera in leran i huden, det räcker med ett tunt lager på bara 0,2-0,3 mm. Sprid leran och se till att du kommer åt överallt.
  5. Låt leran sitta kvar och torka, det tar minst 15-20 minuter. Den ska vara ljusgrön och torr när det är dags att tvätta av den.
  6. Nu är det dags att försiktigt skölja av huden, använd varmt vatten för att få bort allt. Efteråt kan det vara bra att massera in arganolja eller kaktusolja, de kompletterar behandlingen på ett mycket bra sätt.
  7. Upprepa gärna hela behandlingen en eller ett par gånger varje vecka, eventuellt oftare om du känner att det behövs.

För ett härligt bad eller fotbad så häll i ett par matskedar av grön lera, mer eller mindre beroende på mängden vatten. Blanda gärna leran med  händerna, eller använd en plastsked eller liknande. Alla klumpar ska lösas upp för allra bästa effekt.