Kaktusolja för att behandla rynkor

Barbary Fig kaktusolja innehåller många antioxidanter, E-vitamin, Omega 6 och 9 essentiella fettsyror samt Delta-7 stigmasterol. Denna kombination och rikedom är det som gör den extra verksam på rynkor och andra hudproblem. Oljan kan också med fördel användas för kropps- och ansiktsvård i allmänhet, den är lämpad för det mesta. Alla dessa ämnen tillsammans fuktar huden och gör att den blir stramare, något som alla är intresserade av. Vad som framför allt har denna effekt på huden är just Delta-7 stigmasterol och antioxidanterna, även om de andra ämnena har sina egna uppgifter och fördelar. Förutom att strama åt huden så ger de även ett gott skydd mot fria radikaler, något som man helt klart ska försöka undvika. Denna kaktusolja skyddar därmed huden effektivt samtidigt som den tar hand om den, två fördelar i ett paket.

Om man vill att huden ska bli riktigt mjuk och len så är kaktusolja det allra bästa valet, något som bevisats om och om igen. Anti-rynk på ett alldeles naturligt sätt samtidigt som huden vårdas- bättre kan det inte bli. Det räcker med denna olja, alla andra rynkkrämer och liknande produkter blir nu överflödiga. Men det är klart att man också kan kombinera oljan med sin favorit hudkräm, det är bara att göra det som passar dig! Ibland kan det vara bra att pröva sig fram tills du hittar en balans som passar just din hud.

För ett ännu bättre resultat, som passar bra också för håret, så kan man blanda kaktusolja och arganolja. Till 1 dl arganolja räcker det med bara några droppar av Barbary Fig kaktusolja. Förutom att vara alldeles toppen för huden så fungerar det också utmärkt i håret. Dessa oljor går verkligen ner på djupet med underbart fräsch hud och hår som resultat.

Hur du förebygger eller vårdar rynkor med kaktusolja från Marocko

Dessa instruktioner förutsätter att du har den behändiga flaskan med Cosmos Co:s Barbary Fig kaktusolja. Du tar cirka 2-4 droppar av kaktusoljan och använder dessa för en snabb behandling. Det brukar inte ta mer än 5-10 minuter för att göra det riktigt ordentligt.

  1. Det kan vara bra att ta ett varmt bad först. En fuktig hud, som också är varm, kommer att kunna ta emot oljan på ett ännu effektivare sätt.
  2. Lägg Barbary Fig kaktusolja direkt på det område du vill behandla, kroppen eller ansiktet, det räcker med ett par droppar. Ett alternativ är att ta dem på fingertopparna för att sedan applicera oljan.
  3. Nu är det dags att smörja in huden, massera med mjuka cirkelrörelser. Oljan ska ligga som ett tunt lager på huden. Låt den sitta i upp till 10 minuter, eller bara halva tiden om du märker att det räcker. Sedan kan du lugnt klä på dig.
  4. Tvätta inte bort oljan utan låt den tränga in riktigt ordentligt i huden.
  5. Det hela är klart. En del tycker att det är skönt att upprepa proceduren två gånger om dagen, det beror på din hud och vad du har lust med.