Hudvård med olivtvål

Den speciella marockanska olivtvålen är svart och heter Savon Beldi eller Savon Noir Beldi. Denna tvål har mycket rika traditioner, som utvecklats under lång tid. Den framställs av olivrester samt olivolja, vilket innebär att den har stora mängder av E-vitamin. Den har en lugnande effekt på huden och ger den E-vitaminer, men inte bara det. Denna tvål skyddar även huden på ett effektivt sätt mot de så farliga fria radikalerna.

Med Savon Beldi kommer huden att bli mjuk och frisk, och den kommer att kunna stå emot vardagens påfrestningar mycket bättre. Under vintern när det är kallt ute så blir många torra i huden, och då är det speciellt bra att använda denna tvål. Det finns inga tillsatser i Savon Beldi olivtvål, och inte heller några konserveringsmedel, utan den är helt och hållet gjord med naturliga ingredienser.

Savon Beldi olivtvål är en viktig del av den hudvård och behandling som sker på en Hammam, detta typiska sorts spa som är så vanligt i Mellanöstern och Nordafrika. Ett av de allra bästa sätten att bli av med döda hudceller är genom att använda Savon Beldi olivtvål, den är extremt effektiv. Man kan känna hur döda hudceller faller av genom att tvåla in kroppen och sedan skrubba den, helst med en särskild tvättlapp eller peelinghandske. Det går inte att få bort döda hudceller med en vanlig tvätt, och detta är helt normalt.

Alla sorters hudtyper och åldrar mår bra av att använda Savon Beldi olivtvål. Mycket små barn, under ett år, har ofta känslig hud så det är bra att vara lite extra noga och se hur de reagerar.

Hur du kan använda Savon Beldi olivtvål för att rengöra din hud

Denna guide är grundad på användandet av Cosmos Co:s Savon Beldi (olivtvål). Man kan använda tvålen på två olika sätt, båda lika bra. Det första är i en varm dusch eller bad, men egentligen är principen den samma och man gör på samma sätt när huden blivit fuktig. Skillnaden är att det tar något längre tid om man gör det i duschen eller badet, runt 20-25 minuter istället för de 7-10 minuter som det annars vanligtvis tar.

  1. Det första steget är att fukta huden och sedan lägger du på lite Savon Beldi olivtvål. Det räcker med ett tunt lager direkt på de områden som du är intresserad av. Mängden tvål bestäms av hur stort hudområdet är.
  2. Genom att vänta i 5-10 minuter så kommer huden att bli mjuk, tvålen får en chans att verka ordentligt.
  3. Därefter tar du fram peelinghandsken och skrubba eller gnugga huden med runda rörelser.
  4. Skrubba på samma ställe med handsken runt 3-7 gånger, och se till att inte missa några fläckar.
  5. Nu är det dags att skölja av huden med vatten.
  6. Nu är det hela klart! Efter avslutad behandling är det bra att gnida in huden med arganolja eller kaktusolja, detta kommer att ge en större effekt och bättre resultat.
  7. Upprepa behandlingen en eller ett par gånger i veckan för att verkligen bli av med de döda hudcellerna. Resultatet kommer att bli en vacker och smidig hud som är mjuk och ungdomlig.