Hudkonsultation – 3 fördelar

 1. Genom att göra en hudkonsultation slipper du testa fel hudvårdsrutiner som riskerar att slita på din hy.
 2. Med en gratis hudkonsultation sparar du pengar genom att hitta rätt produkter direkt.
 3. Du kan bli av med jobbiga känslor som beror på dålig hy snabbare om du får hjälp direkt vid hudkonsultationen.

Hitta en hudvårdsrutin

Att hitta en hudvårdsrutin kan ta flera år, det är svårt att få till alla delar rätt! Det är dessutom vanligt att huden försämras under tiden man letar eftersom man ofta går på helt fel rekommendationer när man köper produkter och provar nya rutiner, till exempel:

 • Vad vänner (som inte har exakt din hudtyp) rekommenderar
 • Vad som är trendigt för tillfället
 • Vad säljare tycker att du ska köpa
 • Vilka erbjudanden ett visst märke råkar ha just när du handlar
 • Vad influencers använder

Listan kan göras hur lång som helst. Alla dessa produkter kostar inte bara pengar att köpa, utan kan både intensifiera dina hudproblem och förlänga plågan. Det är därför du ska göra en hudkonsultation i stället!

Hudkonsultation online – snabbt, smart, och gratis

Det låter kanske som att en hudkonsultation skulle vara dyr och krånglig eller som om du måste gå till en hudläkare, men så är det faktiskt inte. Det finns hudterapeuter som erbjuder hudkonsultation online, som till exempel Dahl Skincare, utan någon kostnad alls!
Du svarar snabbt på några frågor om din hy, laddar upp bilder på den del av huden du vill behandla och får svar på mejlen. Supersmidigt! Dahl rekommenderar exakt vilka produkter som kommer att hjälpa dig.
Ja, de rekommenderar produkter från sitt eget märke, men baserat på deras utmärkta betyg på bland annat Trustpilot är folk hur nöjda som helst. Fler än 200 personer har gett dem toppbetyg! Det känns ju mer faktabaserat än din kompis, säljarens, eller influencerns rekommendationer, eller hur? Absolut värt ett par minuter av din tid!

Hur går en hudkonsultation till?

En hudkonsultation utförs av en hudterapeut och brukar bestå av tre steg där man tar reda på:

 1. Vilken typ av hudproblem du har
 2. Vad dina hudproblem beror på
 3. Hur du kan bli av med hudproblemen
1

Vilken typ av hudproblem har du?

Första steget i en hudkonsultation är helt enkelt att ringa in problemet. Man tar reda på vilka hudproblemen är, var de uppstår och hur allvarliga de är.
På så sätt har man en ordentlig förståelse för problemet och kan börja fokusera på din specifika hudsituation.
Det är bra att berätta allt du kan komma på som kan vara relevant för just din problemhy så att hudterapeuten har så mycket information som möjligt och kan dra slutsatser utifrån det.

2

Vad beror dina hudproblem på?

Andra steget i hudkonsultationen är att reda ut orsaken till problemen. Utifrån det du berättat kan hudterapeuten bena ut vilka rutiner och situationer som påverkar huden.
Både yttre och inre faktorer kan påverka huden negativt eller positivt och du kanske inte alltid själv är medveten om hur de korrelerar.
Det andra steget hjälper till att göra en ordentlig analys, men känner du inte dig bekväm med att berätta allt om din livsstil eller kosthållning måste du inte det. Du kan ändå få generella rekommendationer.

3

Hur kan du bli av med hudproblemen?

Det sista steget i hudkonsultationen är det du väntat på: den personliga rekommendationen! Nu har hudterapeuten kartlagt dina problem, analyserat hur din livsstil påverkar dem och kan rekommendera hur du enklast fixar din problemhy.
Ofta handlar det om att du får produkter specifikt för din hy, en hudvårdsrutin du ska följa under en viss period, och en lista med råd om förändringar din hy skulle må bra av. Det kan vara råd kring kost, träning, stress, tobak, sol och andra inre eller yttre faktorer.

Gör regelbundna hudkonsultationer

Nu när du vet att en hudkonsultation online kan vara kostnadsfri och att den hjälper dig hitta rätt lösning för din hy direkt är nästa steg naturligt: Gör konsultationerna regelbundet.
Dina hudceller lever och förändras över tiden, och det allra bästa sättet att undvika hudproblem är såklart att förebygga att de uppstår. Med hjälp av en hudkonsultation då och då ser du till att huden, efter att du fått ordning på den, håller sig frisk och fin länge!
Du kan läsa mer om hur huden, som är kroppens största organ, är uppbyggd och hur den fungerar på 1177.